Tanda nak bersalin ..

Hai mommies boleh share x tanda² nak bersalin n bila ya boleh start buat senaman untuk memudahkan bersalin ? Hihi ni anak first so xtahu sangat .. skrg 36weeks1day .. nak buat senaman takut awal sangat .. sekarang ni dah ada rasa bby macam dekat bawah , kdg2 perut mengeras area pinggang belakang pun sakit , xlarat asyik nak baring je 😣😣 #firstmom #firstbaby

7 Balas

kalau sy bila nak bersalin sakit perut dr belakng bawa je depan dan berulang² sampai 5 minit sekali. anak kedua sy rasa nak berak,tp tak berak pun. sakit mcm yg pertama juga. anak pertama sampai hosp pecah ketuban dan bukaan dah 9cm. anak kedua ambil masa 4 jam pecah ketuban dan terus bersalin. d hosp juga. tak ada keluar darah. harap² yg ketiga ni mudah juga mcm anak sebelum ni