26weeks, perut masuk angin

Hai mommies.. Boleh ke sapu minyak angin kat perut.. Rasanya sbb makan nangka semalam.. Makan seulas je.. Pagi td bangun perut kembung, x selesa ?? ada cara nak hilangkan x.. Sy first mommy

2 Balas

Kalau kembung perut biasa sy ikhtiar minum susu panas. Air lemon ke. Yg takda kafien. Takpun baring mengiring ke kiri. My mom kata boleh sapu minyak angin tapi kat belakang. Jangan kat perut.

5y ago

Baring ke kiri blh try malam ni.. Nak try jgk sapu tiger balm tu kat blakang.. Since pagi td rasa mcm ni.. Nak kata sakit xjugak.. Just rasa xselesa..

Better jgn sapu minyak direct dekat perut sbb kesian dkt baby dlm kandungan. Minum air teh halia utk buang angin dlm badan.

5y ago

Ok sis.. Boleh cuba malam ni.. Betul2 xselesa.. Nak je sapu minyak angin tp tahan je