anak menyusu sekejap

anak sy umur 3 bln 15 hr menyusu sekejap kdg 5 min je tp kerap. apa yg sy paham nk dptkn hindmilk kne susukan sekurangnya 15 min kan. so apa yg sy buat, sy asik bg breast yg sama smpailah masa utk tukar ke breast lain. paham tak? cth sesi satu menyusu breast kanan 5 min, then dlm masa stgh jam bby nk susu lg sy bg breast kanan lg. next sesi baru tukar kiri. betul ke cara sy ni?#seriusnanya #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

boleh je. rasa nya baby awak jenis cluster feeding. menyusu sekejap tapi kerap. selagi berat badan baby awak naik xde apa yg perlu awak risau 😊🫰

Kalau dlm masa 5 minit breast masih berat, offer breast yg sama, dah lembut baru tukar other side.