Baby Tak Berak 4 hari

Hai mommies. Anak saya 4 bulan, masuk harini 4 hari dia tak berak. Normal ke? Sblum ni anak saya kekerapan dia 1-2 hari saja. Pernah refer klinik, klinik kata normal. Tp ni dh nk masuk 4 hari. Normal ke. Risau pula.

6 Balas

kalau susu ibu normal tak berak 4 hari, kalau susu formula, sepatutnya hari hari kena berak, walaupun sehari skli..just pantau baby ade meragam atau ad tnda2x perut sakit.. boleh jugak buat urutan I Love You dkt perut dn urut tapak kaki untuk rangsang baby berak.. ni smua berdasarkn pengalaman sye, sekarang ank sye pn 4 bln dan dah fully formula (frisolac) pattern dia berak mesti 2hari skli je..dah prnah rujuk peads n dr kata normal selagi baby tak meragam dn tunjuk tnda tak sedap perut atau sembelit..tak perlu risau tau..

klau bf normal je . selagi ank xmeragam , xkembung perut .. tp siap sedia lh sekli dia berak tu byk ??

anak sya 4 bulan 16 hri, minum susu badan, jarang berak, normal ja,sebb susu badan, xperlu risau,PUAN

4mo ago

lega dengar. terima kasih ya?

anak sy campur. tp alhamdulillah lepas post soalan ni dia berak dah. hehe terima kasih ya response

Kalau anak minum susu ibu, normal untuk tak berak max 14 hari.

4mo ago

ohh smpai 14 hari ye. baru tau. terima kasih?

anak sy campur susuu. terima kasih ya info?