Bayi banyak kentut tapi tak berak

Anak sye baru masuk 4 bulan. Masuk ni Dh 3 hari baby tak berak tpi kentut je yg banyak. Adakah perkara ni normal? Atau perlu bawa ke klinik?

7 Balas

normal jika bf. ank yg bf boleh tidak poo2 shingga 14hari. jika bayi kembung, abdomen keras n meragam sila bw ke klinik

sma dgn bby sy sis pgi kmrin bru berak.risau btl sbb msuk 4hri bru la berak..sy pn fully bf..ank sda 4 bln

Nurse kk pernah bagithu kalau fully bf tak berak seminggu pon ok janji dia kentut

full bf, normal jika fm, perlu poo setiap hari

Kalau guna susu formula better tukar susu

Kalau bf normal tak berak smpai 5 hari

4mo ago

oohhh sye fully BF, Alhamdullillah baby dh berak pagi ni 😂

baby bf ke susu fm?

4mo ago

sye fully BF. Alhamdullillah pagi ni baru baby berak :D