Tips turun kan berat badan ketika menyusu badan

Hai mommies, ada tips x nak berat turun ketika menyusu badan? Saya dah sebulan berpantang tapi berat baru turun 5kg. Masa pregnant berat naik 20kg. Menyusu badan asyik lapar je. Rasa nak mengunyah je. Air manis x boleh nak cut. Sbb rase lemau kalau x minum air manis. Saya minum air kotak longan kurma merah dan air milo setiap hari.. Air masak pun banyak je minum. Nak diet tapi risau takut susu jadi x pekat.

2 Balas

Susah nak kata diet time baby menyusu bdn ni sbb sy mostly menyusu puas2 hingga setahun , baru sy start diet nasi. Bila sy kurg makan nasi, susu sy mcm drop. xrasa penuh breast tu... kita BFeeding ni kena cukup Kalori. Elak mnum air longan dr kotak sis, sy skrg amalkan air panas susu tepung, Ovaltine malt , kalau Milo tu jgn bancuh gula atau susu pekat, biar ja kosong. dan kerap mnum air masak supaya elak lapar sgt. sy baru bersalin 30apr tu, berat sy last 76kg... skrg sy dh 14hari berpantang, sy turun ke 66kg.

kene elak benda manis.. kurangkan karbo..