Puasa ketika 36w

Hai mommies. Ada tak yg puasa masa 36w. Cemana ya nak puasa dan kekalkan berat badan. Sebab berat sy naik mendadak bila puasa. Sy makan byk sebab nak baby cukup nutrisi tp berat naik byk pulak.

1 Balas

Sy puasa separuh hari je ..kalau tngh HRI perut asyik berbunyi je lapar..Doktor xbgi puasa sebab 37 w keatas baby boleh keluar bila2 masa jer..berat saya pun naik mendadak..nurse bising suruh jumpa doktor..🥲

6mo ago

oh yeke. tu la sy kena buat EOD sbb berat naik doktor nak monitor BP. rasa syg pula nk buka puasa. setakat ni baru 2 hari sy x puasa sbb betul2 rasa xleh nak puasa.