Anak baru 2y

Hai mommies. Ada tak pengalaman ank xnak mkn nasi butir2 tu tp klau yg blend dia mkn plak. Ank bru msuk 2y. Ke sbb gg nk tmbuh lg? Gg ada 8btg bru.#1stimemom #firstbaby

2 Balas

sebelum ni tekstur mknn anak mcm mne? tapi memang ada setengah budak kalau sebelum ni mkn nasi sebutir tetiba nak mkn bubur balik. kalau anak tengah fasa nk tumbuh gigi memang selera makan kurang. boleh ubah suhu mknn. buat smootie buah, aiskrim homemade,rice ball sejukkan kjp dlm chiller baru serve kat anak atau buah² sejuk. kena trial and error sebab ragam setiap anak tak sama.

maaf puan sy kurang psti ttg ini..sbb ank sy la ni umo setahun 7 bulan dia ok dan blh menerima nasi butir... maybe stiap ank cara mkn mereka berbeza kut..tp xpe pun try je bg mana dia suke n hppy nk mkn..jnji dia mkn..mg dpmudahkn segalanya..aamiin