Hingus dan sumbat

Hai mommies.. Ada cara Tak cmna nk hilangkam hingus pada bayi berumur 4 bulan... Lpastu hiding bayi pn tersumbat sbb hingus .. blh kongsi tips tak mommies

6 Balas

normally saya akan sedut señdiri hingus dia. Baru dia selesa tido. Sapukan vicks baby pada dada depan dan belakang termsk tapak kaki dia juga. Kalau blh elakkan on kipas atau aircond direct pd dia.

saya sapukan baby balm pada batang hidung baby. Since lahir saya selalu amalkan tips sedut hidung baby setiap kali selepas mandi dengan alat penyedut hingus biasa tu. Baby jarang selsema + batuk..

guna sterimar nasal spray sis,spray dua2 hidung then sedut guna pnyedut hingus baby.. mmg beby akan nangis2 sikit.. after that, sapu vicks didada depan dan belakang beby..

guna sterimar nasal spray. Sembur dlm hidung then sedut guna nasal aspirator.

Saya guna balm dr produk tasneem...mmg berkesan utk anak saya

boleh try minyak bawang putih