Nak tahu..

Hai mommie..nak tnya,start kita rasa gerakan bayi dlm perut brapa mnggu baru terasa.. ##Sharing_dong_Bund

11 Balas

ikot pada badan msing3 . saya ni perut tebal. first time mngndung. sy rasa gerakan tu time 23 week . tu pon haluss je.. skg da rasa kuat bila msuk 31 week .

First mom, saya start rasa masa 17 weeks tu pun rasa ada jentikan halus je. Dia tak obvious sangat. Tapi depend atas ketebalan lemak jugak.

start 20week akan mula rasa pergerakan baby . tapi takkan kerap , macam tiba" tiba" gituw . makin besar makin keraplah pergerakkan nanti .

sy 18w baru rsa sikit2 mcm bubble2 dlm perut gitu, mcm denyut2 je..20w ke atas bru rsa jelas, kdg2 nmpk timbul tmpt dia kick tu

Berbeza setiap orang. 19w sy baru rasa baby bergerak2. sblm tu hanya mcm kena renjatan n sakit sikit kt ari2.

First mom, sy 21weeks baru rasa. Dr n misi kata kt saya utk 1st mom dorang bg masa until 23weeks utk 1st rasa baby gerak..

atas badan masing² sis. masa anak 1st sy lambat rasa. tapi anak number 2 17 weeks dah rasa.

kalo saya 4 bulan tu dah rasa menendang tapi bubble2 gitu. 5 bulan dah start real kicking.

saya dah 18w belom rasa apa2..mgkin perut tebal..

Sy rasa kick start masa 21w