Suquick oren

Hai momies.. Sunquick orange yg ni ke boleh naikkan HB? Pliss momy sape² yg ada pengalaman mnta tlng share yer.. Tq

Suquick oren
23 Balas

Better minum pati delima. So far sy survey jenama fars dan roman tiada gula. Pati delima asli dan tanpa pengawet. Dulu sy minum roman tp susah nak cari sy ganti ke fars. Kulit pun makin cantik anak pun kluar cantik bersih. Tinggi vit c.

2y ago

Boleh dengan kami any link ..beli kat mana yaa?

Sy makan ubt tmbh darah obimin dr klinik dgn air sunquit ni. Nurse yg sarankan, xkesah pn air apa, janji air tu masam. Baru obimin tu berkesan. Dlu masa pregnant ank sblm ni sy mmang ada masalah hb low. Tp yg kali ni Alhamdulillah hb sy sentiasa ok..

4y ago

Ouh.. Ptt la saya mkn obimin tu peningg2.. Mgkin xmnum air masam kot

Sy makan kurma... Sejak makan kurma, sy xmakan dah apa2 supplement nurse bagi utk naik hb. Cantik je 12. Sebelum tu asyk tukar2 ubat sbb mesti turun sikit demi sikit. Last2 fedup makan. Dah la sembelit haha. Makan kurma je. Alhamdulillah

10mo ago

jenis kurma macam mana. kalau ada gdm juga

Klu yg ni sis hri2 minum leh dpt kncing mnis sis. Sbb dlu mak sy slalu minum doc kt sunquick ni wlaupn xminum bncuh gula tetp ada kndungn gula tggi slh satu pnyebb leh dpt kncing mnis..dan dia mcm rebina juge tiada vitamin c sbnrnye..

Saya mkn obimin dengan minum air cordial ribena black current tak perlu tambah gula.. HB 12 nak 13 lebih.. Terkejut masa cek hari tu sbb mmg x makan sayur daging lansung.. Xboleh masuk..

4y ago

Alhamdulillah😍 sis ada cnth gambar cordial ribena tu ke

sy minum susu kambing kurma madu dari low hb dari 9 jdi sekarang 13 14 hb klu awk nak naik kan hb awk blh ws sy www.wasap.my/601161001708

Saya mkn tablet vitamin c utk cantikkan hb, iron ubat2 doctor pun makan juga. Sunquick ni mengandungi vitamin c tp ada gula juga

Sunquick ni sya minum ketika ambik ubat tambah darah.. sebab x ble nak telan air perahan limau kasturi terlalu asam.

Sy just amalkn susu hi goat, pati delima & sunquick tu minum bersama ubat zincofer. Alhamdulillah hb okey xturun

Eh tpi saya ambil ubat dengan jus ni, hb naik. Saya ambik ni je. Dh try mkn bayam xnaik2, pati delima pun cmtu