Trimester pertama

Hai momies,Saya nak tanya,normalkah pada trimester pertama ni rasa malas sahaja nak buat something.Kalau boleh rasa nk baring sahaja.Bila berdiri terlalu lama rasa nk pitam.Tapi tak ada rasa nak mual walaupun ataupun sebarang alahan. Kandungan baru berusia 4 week..

2 Balas

Normal sbb 1st trimester ni mmg penting sgt. Badan kita rasa penat selalu sbb badan kita sdg busy preparing tumbesaran baby dlm rahim😊 So semua energy badan akan disalurkan kat baby (pertukaran dr Zygote to Embryo), sbb tu time ni juga penting makan folic acid sbb perlukan byk darah (DNA new cells creation), brain and nerve development utk Embryo.

Sama memang rasa tidor all the time . Alahan saya pun kuat pening kepala sakit kepala muntah semua datang. Tp dah check dr cakap normal je