Sakit kepala yg kuat. Boleh ke klu saya makan panadol & pakai minyak angin?

Hai momies, skrg saya pregnant 11w. Hari ni saya rasa sgt tak tahan dgn sakit kepala. Saya boleh makan panadol ke? Boleh ke kalau minyk angin tu saya sapu pada area kepala? Atau minyk angin langsung tak boleh guna spnjg hamil? Klu boleh guna, bahagian mana sahaja yg selamat utk di sapu? #firstmom

4 Balas

dr kata ubat yg boleh consume tanpa dr yg keluarkan adalah paracetamol je. sebiji. jgn panadol actifast ke apa sbb yg tu ada campuran lain untuk cepatkan keberkesanan. minyak angin, pakai minyak yuyi sbb tu selamat untuk bayi. kalau minyak cap kapak, dia ada bahan yg boleh buatkan baby sawan (bahan dia champor) - ni dr yg pesan kat sis in law saya yg baru lepas beranak.

Boleh je makan. Ambil yg 400mg. Safe medicine to consume during pregnancy. Jgn lebih dose. sekali ambil setiap 8 jam jika pening tak berkurangan.

boleh makan panadol, tapi paracetamol saja. bab minyak angin pun sama, boleh nak pakai juga. just jgn guna area perut .

1y ago

Terima kasih ye 🥰

Boleh sis makan paracetamol..Doctor sy sarankan makan panadal kalau ada demam atau sakit kepala

1y ago

Terima kasih 🥰