tak boleh minum air masak masa first trimester

Hai momies sekalian, masa korang alahan teruk di awal kehamilan, ada tak yang tak boleh minum air masak? Korang minum air ape je? Macam saya minum air manis serta milo. Tapi, hausnya tekak tu nak jugak air masak. lepas tu muntah. 😭😭 nak minum air.. dulu anak sulong sampai 5 bulan baru dpt minum air masak itupun air coway.

17 Balas

sama. sy campur air 100plus limau sikit dgn air suam utk hilangkan bau dan rasa. bila minum alang2 air limau

4y ago

waahhh,masuk air 1000plus yek.. boleh2 cuba nanti. Thanks awak

air masak sejuk je boleh telan. kalau suam/panas rasa loya sgt 😣 padahal b4 pregnant jarang minum ais

4y ago

alahai kesiannya laa. berubah hormon gitu la kan. lain dari lain olahnyaa.

sy blh mnum air sejuk sahaja masa first smpai akhir..airsuam tk boleh telan.rasa nk muntah.

4y ago

kalo sampai sudah tu naya tu. jenuh nak kena tahan diri

samalah. kalau minum mesti muntah. nak kena minum air manis baru boleh masuk😅

4y ago

ini betul. Tapi xnak la minum air manis je. risau nanti xcntek pulak gula dalam badan

Sy dulu pun xleh minum air masak..air sejuk(ais) kosong boleh plak minum..

4y ago

waaahhh, aneh ni.. nasib dapat jugak minum.. 😭

Campur perahan lemon sikit dan minum sejuk👍🏻

4y ago

Sikit je bukan sampai masam sgt, bg rasa je.

sma sis lama2 sya sjukn air dlm peti bru mnum 2 pn pksa jgk

4y ago

buat2 sis lw kna x kna kncing kotor plk