Susah Hati

Hai momi semua. Sy Mom of 2. Dua2 girl. 3&2 years old ++. Now preg 7m.. Makin nk bersalin makin rasa susah hati nk berpantang nnt. I'Allah akn berpantang kt umah parents. Yg buat susah hati sbb parents x tahan dgn anak2. Berlari menangis berebut mainan. Nnt dimarah dijerit nya budak tu...fhm x mksd sy?. Kita yg dgr lg x tahan. Boleh sakit jiwa. Kdg rasa merajuk. Angkat barang terus balik. Dia nk cucu tu duduk diam saja tu dia suka. Kdg rasa parents x boleh hadap gn anak kita yg nakal. Anak2 adik beradik lain semua sopan2 x pernah kena mcm sy kena. Sedih rasa..Nk pantang sendiri x terdaya nk handle dua princess tu. Suami xuti pun mayb smggu saja.. So kdg mlm2 rasa sedih susah hati sgt fikir. Rasa mcm nnt nk pantang pun x tenang...berserabut rasa.. ? Mmg ada org akan cakap sabar.. tp xkn ada org fhm apa kita rasa...?

11 Balas

Sy 4org ank semua pantang sendiri.. Sis bayangkan mcm mana gan ank masih kecil sy pantang.. Xnk pantang umah mak. Sbb mak sy pn mcm mak sis gak.. Nk cuxu duduk diam je.. Tp paham je la ank2 kecik bkn paham pnkn. So nk x nk sy pantang sendiri..

5y ago

Tq sharing sis, ingt nk buat gitu jg nanti.. Nk beli serunding ayam or daging sblm bsalin buat stok msa pantang nanti.. Sup2 tu nanti pksa jer suami masakkn..😂😂