Sesak Nafas & Contraction

Hai mom sekalian... Kndungan sy yg kedua ni baru memasuki 32 mggu 4 hari... Semalam sy rasa contraction dalam beberapa jam. Sakit dtg kmudian hilang. X lama tu, dtg lagi sakit, lps tu hilang lagi. Berlarutan dalam beberapa jam. Dlm masa rasa sakit tu, sy rasa sesak nafas dan perlu menarik nafas panjang2 dan menghembusnya pelan2. Tapi esoknya, sakit tu dah hilang tapi sampai sekarang masih rasa sesak nafas yang pandai muncul2.. Sy rasa, apa yg sy alami tu contraction palsu. Tapi rasa sesak nafas tu yg buat sy x selesa. Pernah x mommy2 rasa mcm ni? Masa mengandung anak pertama dulu x pernah rasa mcm ni.

1 Balas

Pernah sist..mmang sesak sngt. Tpi masa tu kndungan tinggal tunggu hri lagi

4y ago

Oh... Ok thank u sis 😊😊😊