PERUT BELUM NAMPAK LAGI..

Hai mom.. Sape kt sini pregnent 4bulan tapi perut BELUM NAMPAK sangat ... normal ke ?

2 Balas

Perut saya masa 28w baru nmpk macam ada bump skit, even masa nak melahirkan sdh pun ramai yg kata perut x nmpk mcm mengandung. pki baju besar tenggelam terus perut. semua org x sama bab2 baby bump ni, ada yg awl nampak ada yg even nak melahirkn sdh pun perut masih kecil dan saya salah satunya yg begini. Rupa-rupanya baby kat dalam mmg kecil, umur 36w masa scan berat dan size baru 32/33w. Masa anak lahir 37w berat anak 1.6kg je, tp jgn risau anak kecil ni senang je nak naik berat dan size. Skg anak dah 4bulan 6kg hehe. X nampak bump masa 20w normal, yg penting tiap kali cek up dan scan berat dan size anak ikut dgn week kandungan awk. tambahan dlm scan tu pun dia plus minus dgn 200-300g jg. Kes saya ni masa scan last berat anak 1.9kg rupanya bila lahir baru 1.6kg je 🤭

8mo ago

insyallah baby sihat yg penting tiap kali scan semua normal

ikot badan sayang.. Ada yang badan kecik perut besar,badan besar perut kecik .. Saya badan sedang-ii mengandung dah 8-9 bulan baru nampak perut itu pun kalau orang perasan kalau tak tade pun .Orang tau saya dah dukung baby je 🤭. Janji awak tahu perkembangan baby setiap kali checkup .. Masa mengandung saya kerap makan telur, kembang lah jugak anak 😝.. abang keluar 2.1kg,si adik 2.98kg awal seminggu. kalau ikot due mungkin 3.00kg jugak ..