Buah pinggang bayi bengkak

Hai mmy , ade tak mmy yang ade pengalaman baby ade bertakung air di buah pinggang . Dapat tahu baby ade masalah time buat detail scan masa 22 minggu 🥺. Skrg dh 28 minggu . Doktor kata kene moniter je , sebb baby dlm perut lagi , nnt bby dh keluar bru doc decide nk buat apa 🥺🥺🥺 saya risau sngtt . Siang malam mngis pikir , lalu pulak fyp tt , ade sorg mmy anak nya bertahan selama 16 hri di nicu . Anak dye lebih kurang sakit mcm anak saya ….. tapi anak nya lagi teruk keadaanya , kepala bertakung air , hati , jantung . Saya takut . Kalau apa apa jadi dekat anak saya 🥺🥺 doakan anak syaa ya .. saya snggup berganti nyawa demi anak saya ..

4 Balas

banyakkan doa sis. n jgn fikir sgt. klau fikir stress2 lg x elok utk baby. jaga mkn jaga waktu mkn ubat. awak nk berganti dgn nyawa dgn anak tp x kesian ke dkt anak dkt suami. si anak x dpt kasih syg ibu. si suami jaga anak sorg2. lg fikir bukan2 lg bahaya. serahkan semuanya pada Allah. moga sis n baby baik2 je ye. sy doakan dr jauh

12mo ago

Aminnnn2. sama2 awak. sy masa baby 6 hari dkt nicu sbb kuning je pun dah meracau fikir bukan2. mmg kdg2 kita kena standby benda buruk tp fikir skjp2 je dah jgn fikir lama2. kena fikir jugak sikit at least kita be prepared if pape jd. sng nk ready fizikal mental wpun tahu nnt mgkin meroyan jugak. sy pun smpai skrg klau ade terfikir lain tu siap doa ckp if Allah nk ambik anak sy, tolong ambik sy skli sy xnk tggl sorg2. x sanggup nk bygkn. tp klau kena terima, lg satu side kita kena redho n bersyukur sbb nnt anak kita tolong tarik kita masuk syurga. so boleh fikir dua2 tp yg buruk tu fikir kjp je. fikir yg baik2 doa yg baik2 insyaAllah yg baik2 jugak Allah bg 💕

Saya aritu masa jumpa pakar. Dia cakap details scan ni pun bukan 100% betul pun. Sebab scan pun kabur je dia kata. So moga ada keajaiban untuk anak sis. Mana tau tu mata manusia je. Kuasa Allah baby sihat lahir nanti

12mo ago

InshaAllah. Kita ada senjata lg hebat. Iaitu doa. Kita doa je hari² ye sis..

Sama macam saya.. kidney kiri baby bengkak.. doc skrg memang cakap tak boleh buat rawatan apa cuma boleh monitor saje ..saya dapat tahu masa 21 week skrg 25 week.

12mo ago

Hmm 🥺 harap nanti keluar takde apa apa yang serious lah ..

bengkak ginjal ada 2 jenis 1. normal shj 2. ada pyakit ginjal jika bengkak sikit je, air ketuban cukup, bby boy...imsyaaAllah xde pe

12mo ago

insyaaAllah ok je tu. lps lahir boleh baik sdri. nanti pakar kanak2 akn observe ada blocking ke tidak