Buku pink minggu keberapa?

Hai minggu ke berapa baru boleh buka buku pink. Now da week5 tapi mcm tak percaya tgh pragnt. Ist experience. 😂 1st born

15 Balas

Kena bukak buku pink seawal yg bole dalam trimester pertama sis. Dan kena ad bukti scan dari klinik luar dulu utk make sure ada fetal heart. Kalau 5w nampak kantung saja jadi sis tnggu dalam 8w cmtu, pergi scan diklinik luar, dah ada fetal heart baru bole bukak buku

atas klinik kut. sebab nty dia akan tanye brpe weeks dan anak keberapa. sy bukak buku anak keempat 13w. blh call dlu dan buat appt. tp kalau ade scan dr klinik luar lagi bagus. senang nurse bg appt terus.

Kalau mcm sy, 7weeks dah buka buku pink. Mula2 sy pergi scan dekat klinik swasta, bila dah nampak kantung n baby dah boleh bukak buku pink dah ☺️

2y ago

Bawak gambar scan tu pergi kk

Sy buat buku 12wks… 2x keguguran 2nd trimester sblum tu.X bising pun,sbb dorg yg bagi tarikh tu 😅😅 sbb yg sblum² tu slot smua full katanya

bawah 12 minggu dah boleh buat buku pink, jangan lambat nanti kena bebel nurse🤣 tp seeloknya buat awal sbb sis dpt pantau perkembangan baby

sebelum 12 weeks..seeloknya call dulu kk berdekatan nt dorg akan ws n mintak detail..nurse akan bg tarikh masa dah 11 weeks.

Depends klinik masing2. Tempat sy 10-12w cmtu tp sy 7w dh bukak sbb dpt referral letter dari pakar terus ke kk.

bawah 12week. sy x pernah buka buku awal. smua atas 20week tp jgn d ikut ye. lebih baik check awal2. 😁

2y ago

Nurse x bising ke sis?

jangan pergi lepas 12w kalau taknak kena bebel hahaha

sy 7 week buka buku .. kena buka awal