Hai mamy..

Hai mamy...nak tanye ada tak mamy2 masa 1st trimester badan jadi lesu2 mengantuk kira masa....ape mamy2 buat nk atasi masalah nie...j

21 Balas

masa pregnant hari tu first& second trimester semua benda saya buat berselang selikan dengan tidur, lepas makan lelap kejap lepas jemur kain lelap kejap lepas mandi lelap kejap.. badan jadi malas, ngntuk, lesu, lepu semua adaa.. nak pulak saya housewife mmg ada kesempatan tidur saya tidur& jalan penyeselaian dia, rehat je kejap pastu bangun balik 😂😂

7mo ago

tak pernah dengar benda tu but saya mmg dapat anak perempuan 😂😂

Rehat je sis. First trimester mmg kena banyak rehat. Pedulikan apa org ckp. Saya first trimester dulu pun langsung tak buat kerja. Rumah kg pulak tu dapur dekat bawah. Makan pagi tgh hari mlm semua suami beli bawak naik ke bilik. Saya ckp betul2 dgn suami saya mmg tak larat nak buat kerja. Kalau saya larat saya buat. Jgn paksa diri sis.

Sama 😂 Dari mula pregnant sampai lah nak dekat bersalin. Tak larat nk bekerja, berhenti masa pregnant 5 bulan. Jenuh nak paksa diri tak larat bekerja mcm sebelum pregnant. Rasa sangat berbeza badan sebelum dgn selepas. Buat kerja berhenti rehat. Betul2 tak larat, tidur. Tu je lah mampu. 😅

sy baru laluinya semalam. start pkul 7 mlm sy baring. badan penat giler. ckp dgn suami pun x larat. mmg baring tido je. bgun pagi sambung tido lagi. makan pulak x lalu sbb muntah. harini rasa tahan sikit sbb sy ambk ubat muntah kt klinik. boleh ler jgk bgun makan sikit.

sy 1st trim pun gitu jga asyik ngtuk+penat nak buat bnda yg biasa d buat kat rumah mcm msak, kemas² pun kdg x larat🤭apa lg klu tgk hp x leh lama² sbab sakit kepala, jdi utk atasi sy rest/tdur je nti bila dah rasa oky² bru dpt buat krja☺️

sy prgnant sblm ni pon mcm tu ....nk tdr je bila dh msuk 2 trimester 2 dah aktif blik tpi ssh nk tdr mlm.....last trimester rse blik ngntuk tu....bt kerja pon cpt pnat....tdr mkn bt kerja tdr blik....smpai la bersalin....

saya masa terismeter 1 takde mcm tu cuma kerap loya, sakit kepala, sakit perut...ni bila dah masui 6 bulan pregnant pulak asyik nak tidur...huhuhu... makan, tidur...bangun buat kerja sikit mcm penat sangat, tidur ..huhuhu

sy msa 1st trimester mmg kjenye tdo je..smpai officemate n bos pun tau n xheran dah😅 pastue jd mlas nak masak,nak masuk dapur..asyik nak tdo je..skrg dah 35w jd balik mcm awal2 hritue kje nak tdo😆😆

Normal sis saya pun dah trimester ke 3 ni pon kuat tido🤣 buat kerja pun sikit2 rehat pastu sambung balik sampai lah siap .. sis banyakkan rehat je jangan buat kerja berat2 .

First trimester mmg gitu… badan jadi letih2 lesu2 malasan gitu. Sy dulu mse tu wat kje rmh pun berselam seli dgn tidor… lambat nk siap lah😂😂