Lapar

Hai mampu normal ke frst smstr lama x blh bawa bincang.. Melainkan tido.. Normal ke? Kalau x makan naik angin kt uluhti lps tu mula rasa nk munth sbb angin kt perut #6wk

12 Balas

Terima kasih semua... Maaf typo kt soalan tu.. Auto keluar time tgh taip.. Ok la kalau normal.. Frst bby after 4year 7 month.. Pengalaman baru yg indah.. Tq mmy semua.. Smga kndgn kita diberikan kesihatan dan kesempurnaan yg terbaik dari sisiNya

Iyek sama.. Cuma saya masuk weeks ke 9 hingga skrg ni weeks ke 12 dh boleh control lapar..dia jd mcm takleh makan lebih.. Cukup sekadar kenyang mcmtum.. Kalau overload nnt akan jd tegang satu perot..pastu susah nak sendawa.

normal sis.. mkn je klu lapar.. sy pn bleh kata hr2 pedih ulu hati mase 1st trimester.. padahal mkn gak tu.. msk 2nd dh ok..

lapa makan je sis jgn tahan2.. makan la mcm biskut2 roti ke buah2 ke kalau waktu mlm buat alas perut

Normal,sy dlu siap bawak makanan ke blik tdow kalau lapar tgh2 mlm tp makan buah je la..😁

Yup sis normal. Kena makan dgn kerap dlm kuantiti yg sikit. Tak boleh biar perut kosong.

Normal sis.. harus kerap makan sikit2, jgn biarkan perut kosong ye..

Sama..sy pun rasa benda yg sma..5weeks

Normal.. Mkn sikit2 tapi kerap

Ye,normal sis..