4 bulan,berak taik hijau

Hai Mami.,ank sy skrg dh 4 bulan.,seminggu nie dia berak taik hijau.,dia susu badan sepenuhnya yer.,mesti perut dia juga sakit kan.? Apa perlu Sy buat.?

1 Balas

bby berak kerap x 1 hari tu sis? sbb anak sy hr tu pn dlm sminggu berak wane hijau. fully bf juga. sy search yg kemungkinan kurang hindmilk. dpt susu yg awal , foremilk (air shja), jd sy pam susu dan bg dia minum kerap dlm 2-5hari mcm tu. utk monitor susu dia dpt tu hindmilk. alhamdulillah , lps beberapa hari tu berak kuning mustard mcm biasa. sis boleh try monitor dia minum susu dlm botol lps pam . klo 1 hari tu dia kerap berak cair mgkin cirit birit atau klo sis da try suggestion ni n bby msh berak hijau blh refer doc ya ❤️

1y ago

terima kasih sis ats pencerahan.,hrini sja pagi ke mlm pukul 11pm nie dh 7 kli dia berak cair bunga hijau dan lendir hijau.. cirit birit la tu rasanya..