Oral trash

Hai. Macam mana cara untuk bersihkan lidah & mulut bayi selepas susu untuk mengelakkan oral trash @ kulat susu putih² kat mulut bayi? Baby saya kerap kena oral trash. Saya ada beli ubat oral tapi saya nak tahu cara untuk masalah ini tidak berulang kembali. Saya google dan dapati masalah kulat susu berpunca daripada tidak membersihkan lidah / mulut bayi selepas susu. Anak saya dah makan solid food juga. Ada beri air masak dalam botol tapi dia tak mahu minum. Macam mana ye.

1 Balas

ada rjuk dgn doc ggi da ka puan, maaf ya kalo soaln da lma☺️