Ttc helppp

Hai korangg. Korang yg TTC & dh berjaya tu BD bilaaaa kalau pakai OPK (bulan yg berjaya) 😭😭 hehe..sory kalau soalan sensetif..tenkiu koranggg

20 Balas

Hsbnd awk pny sperm dah cek? Awk pnya klg Telur OK tak... Pada sy nk usha prgy kene cek dua2.. Baru thu nk buat ape for next step... Sy ttc almost 9year..doakn mg sy n baby slmat smpai mlhr kan. Aamiin

Mcm kami, sebelum opk terang (mcm hampir terang) , sebab sperm boleh hidup dalam 5 hari mcm tu .. tp kmi pun try n error je .. Allah yg kasi jadi Alhamdulillah.. last BD waktu Cd 15 lepastu tak bd dah

Bulan ke tiga. 2 bulan berturut2 chemical pregnancy. Tu pun test OPK agak2 waktu subur bila bukan tiap hari. Tapi bulan ke 3 ikhtiar sekali berurut, pemakanan, gaya hidup, alhamdulillah lekat.

Cara sy bd 3 hari sekali, dulu guna opk slalu x jumpa hari subur, jadi sy buat je cara mcmtu, alhamdulillah ada rezeki kami

11mo ago

sampai dpo berapa sis? atau sampai berapa hari lagi nk period?

Bd time b4 peak n peak je.. slps period sy test opk tiap hri..Sy 3 bulan try opk bulan ke 4 sy preg..ttc 7 thn

sy ttc 4y...hmpir2 buat iui 3/2020..tp x sempat buat sb pkp 1.0 ....sy x pkai opk...tp tumpu pd buat tvs....

lps 3-4 bln track opk bru bjaya hmil.. tyme 2 bln gne opk, chemical pregnancy..

tq semua atas feedback..semoga semua urusan korang dipermudahkan..aamiin 😊

2 hari sebelum opk positif. Bulan tumg bd sekali tu je. Alhamdulillah lekat

Once dapat peak opk terus bd tu jelah sekali terus lekat 😊