Nak cerita sikit

Hai korang nak cerita sikit, semalam ada pergi klinik kk checkup bulanan baby 6 bulan. Lepastu nurse cakap kalau nak bagi kek ke ataupun apa yang kita makan ke, nak bagi bagi jee jangan catu catu. Hahaha memula terkedu juga. Yela kek tu kan manis, pastu makanan yang kita makan mesti ada garam dan perasa an. Saya macam ehh boleh ke kan baru 6 bulan. Saya iyakan ajelah. Apa pendapat korang. 🤭

13 Balas

mungkin maksud nurse tu bagi rasa kot. macam calit kat jari sikit and bagi anak rasa. mungkin la

1y ago

dia sebenarnya ikut baby tu, lain baby lain jenisnya. ada kawan saya anak dia start bagi rasa rasa makanan yang bergula. sudahnya memilih, takmau yang lain. nak yang manis manis jaaa. dan ikut la parent tu nak bgi or tak. ada juga kes anak jagaan kawan saya gakk, mak bapak dia kata bagi je makan apa apa. sudahnya anak dia tak membesar. da 1 tahun 5 bulan baru 8kg. berat naik lambat. sebab memilih takmau makan. dia sebenarnya ikut la parent dan baby tu

baik kita cek dlm google or buku anak tu..bole rujuk situ

Pendapat saya, puan ikut saranan kesihatan umum.