Minum soya semasa pantang untuk kurangkan kuning bayi.

Hai klau kita tak amalkan minum soya semasa hamil , boleh ke minum selepas pantang untuk trunkan kuning bayi? Sya darah O positif ..

4 Balas

Hi , for soya tak sure boleh turunkan kuning . Sis boleh try minum anggur hitam atau sengkuang cina tin atau buah andai sis bf baby . Kalau sis berani boleh boleh suapkan 2-3 titik dlm mulut baby atau dalam botol sekali susu . Boleh cuba bagi mandian nuraz atau air badak dgn sirap . Atau air badak dgn air suam . Sambil tiup dalam air mulakan syahadah dan selawat nabi 3 kali berserta niat anak turun kuning dan dijauhkan penyakit serta sihat selalu . InsyaaAllah turun normal . Itu saya amalkan drpd 3ratus bacaan 99 dalam 10 hari , saya dan baby darah O jugak .

Hai. Setakat ini saya tak pernah tahu air soya boleh turunkan kuning bayi. Nurse pun takda sarankan minum air soya. Tapi kalau mommy nak minum sikit je kena tanya pendapat nurse tapi takut anak ada alahan pula kan. untuk turunkan kuning memang tidak.

siapa y bgatu minum soya blh turun kan kuning bb tu

jangan minum air soya nanti jadi teruk

2y ago

ohh yeke baru tau tq info