cara kurangkan kuning bayi

blh share tak cara untuk kurangkan kuning bayi #pantang day 5

11 Balas

Saya minum air sengkuang cina. Pastu bagi baby minum air susu pump dan susu tepung. Kalau botol senang sikit kita boleh ‘paksa’ dan monitor baby untuk minum banyak. Mula mula doctor suggest saya bagi 60ml pastu sekarang 90ml. Pastu kejutkan baby anda. Paksa baby bangun ya. Basahkan muka dia basahkan kaki dia bukak bedung buka baju. Kesian tapi kita nak dia bangun dan minum. Jangan risau mummy! Slowly kuning tu akan hilang.

bagi susu setiap dua jam. baby akan berak kuning tu. baby saya hilang kuning umur 21hari. 2kali admit wad sbb kuning. saya tak amalkan apa ii petua pun. bagi je susu badan dgn kerap ❤️

kerapkan menyusu .paling kurang sejam sekali anggaran dalam 60ml 3onz...pastikan dia minum cukup susu..berak dan kencing kerap...

baby dah tahnik ke? ikhtiar dgn tahnik baby dgn kurma hitam/ajwa. boleh juga perah sebiji anggur hitam, jus dia bg baby hisap

Saya kejut baby menyusu setiap 2 jam. Mandikan herba cina hari2 kt baby. seminggu anak sy turun kuning 3 terus.

kerap bangun kan baby setiap 1-2 jam bagi susu bdn atau susu formula Dan mandi kan air herba cina setiap hari .

Kerapkan menyusu & jgn biar baby tido lama.. pastikan baby berak tiap hari

saya mandikan anak dgn air rebusan daun dukung anak . ikhtiar saja

Mandikan dgn air rebusan kucai (campur dgn air paip)

bagi susu setiap 1 atau 2 jam. memang cepat turun.