petua kurangkan kuning

Sy nak share petua kurangkan kuning untuk para ibu² yg bakal jadi mama, sy dpt petua ni pun lepas bersalin dan anak sy kena kuning.. yg suka minum soya boleh amalkan minum, sbb sy dpt thu dari cousin anak dia tk ada kena kuning sbb slalu minum soya je.. 2 anak cousin sy tkde kuning lepas lahir, masa dlm pantang pun sy minum soya untuk bantu kurangkan kuning..

2 Balas

takde bukti lagi soya boleh kurangkan kuning bayi. kalau betul soya boleh hilangkan kuning bayi pasti para doktor dan jururawat dah sarankan minum soya. Doktor dan jururawat cuma cakap kerapkan breastfeeding bayi sahaja.

Jgn kerap minum soya , sbb soya boleh bg kita ada cyst . 😊