Badan berangin.

Hai. Kandungan dah 10 minggu. Badan berangin teruk. Boleh ke minum air teh halia setiap hari ? Bahaya tak untuk kandungan ?

7 Balas

Kalau teh non caffeinated takpe hari hari. Kalau teh biasa letah halia tak berapa elok sangat sbb teh kan ada caffein jugak. Try kerapkan makan tapi dalam kuantiti sikit je setiap jam. Banyakkan buah buah jugak, dgn yogurt. Kalau terasa angin lagi, boleh cuba sapu minyak sikit dibahagian atas perut. Untuk saya memang membantu semua tu

kalau ikut bidan, teh halia time pregnant tak sesuai utk minum sbb halia tu memanaskan badan. kita kan pregnant mmg dah panas nanti kang tak tenang nk duduk pulak panas je😅tp entah laa kan, you should refer your dr kot.

sama mcm Sy...elakkn mkn mknan berangin... pastu tido mlm pkai stokin... nnti trimester ke Dua mesti okay 🤗

sy pun masa 1st trimester byk angin. rasa loya angkin tak lepas keluar. masuk 2nd trimester dh ok. sabar la ye

Sapu minyak angin di blkg pinggang shja.. Dan tapak kaki. Mlm pkai stokin ketika tidur.

tak elok la minum air halia . takut effect kat ibu dan kandungan

kalau mkn bawang putih ok la . buang angin