previous scar

Hai ibu2,saya nak tanya...sy ada appoinment 28week nnt dgn pakar untuk cek previous scar..boleh tahu pengalaman ibu2 yg pernah kena tak? ape je yg dorang buat ya ?

1 Balas

28w ni dktr pakar cuma check kndungan, interview ibu psl past pregnancy saja..takde decide apa2 pun. klu semua ok, nanti ada follow up dlm 35-36w utk review balik and pilih cara bsalin

2mo ago

ye btul, doc akan tnye nk bersalin czer or vbac. tp semuanya bergantung dgn kdaan semasa ibu n baby time dh nk bersalin tu. sye dlu pilih vbac, tp stuck bukaan 4cm je so last2 terpaksa emergency czer jgk 2nd baby.