Baby besar dan ada history czer

Hai semua nak tnya. Harini sy dh masuk 38weeks tp masih takde tnda² nk brsalin. Masa 36weeks dh jumpa pakar utk tgk previous scar(czer anak 1st dulu) n doc kata baby dh 3.2kg. lusa appt pakar lg nk tgk berat baby dh brpa kg. If dh lebih 3.5kg, akan dibincangkn blik samada boleh go for normal delivery atau czer lg. Kalau boleh kita nk normal la kan. Sbb gap anak 1st n 2nd ni pon 3thun. Previous scar takde masalah cuma baby skrg agak besar. Mommy ada pengalaman boleh share? Tqq #pleasehelp #seriusnanya

2 Balas

sama macam saya sis dh jumpa pakar 15/8 previous scar takde masalahanak sulung 2tahun 10 bln kandungan sekarang 38weeks 4days scan masa jumpa pakar 15/8 tu berat baby dh 3.2kg jgk dn xdpt appointment pakar dh lepastu terus tunggu hari nak bersalin je ni 3/9 due 2/9 kena serah diri sbb gdm on diet inshallah harap² dpt rasa bersalin biasa

2y ago

oh ye ke allhamdulillah la awk dh ada Tanda semoga dipermudahkam segala urusan awk dn ank..saya belum ada apa² Tanda lagi ni masih menunggu

InshaAllah..apepun kne ikut cakap doc...sbb 1st bby czer kan. ank 2nd ni pulak besa...tkut pulak ade effect kt bekas czer tu... Semoge urusan sis dipermudahkn ye 🤲🏼❤️

2y ago

semoge ibu & baby baik2 aje 🤲🏼❤️