Pengalaman mengidam

Hai ibu2,ada yg nak share pengalaman mengidam semasa pregnant tak?Just sharing with each others🥰

42 Balas

Utk prgnt kli kedua sy tringin kek secret recipe. Lama jgk tnggu bru dpt.. smpai termimpi2.. tp bila dh dpt tu makan sambil menangis sbb sayu sgt bru dpt mkn😭 lps nangis ketawa pulak😂 tangisan dlm ketawa. Mcm2 campur perasaan bila dpt ngap kek

sy trigin nk mkn ayam mcd dri bln 12 smpai skrg tk dpt2. now pregnant dh 9 bln tgu masa je ni 😂 husb ada ckp nk mkn apa nti gji bln ni kita bli sbb nti pantang tk blh mkn dh. tgok la keadaan brg bby pun byk lg tk bli hihi.. sy pentingkn brg bby dlu.

waktu 1st trimester sekali je,teringin makan nasi lemak daun pisang,on tht day terus cari sbb waktu tu nk breakfast. Alhamdulillah dapat walaupun nasi lemak tu tak sedap haha,lps tu dah okay tak rasa apa2, ni nk masuk 3rd tri takde teringin apa2 pun

masa sy mgandung anak pertama banyak mengidam, bila xdpt asik teringat je..mengidam makanan & ada jugak yg mengidam bukan pasal makanan, sy teringin sgt nak mandi kat pantai.. smpai nangis bila xdpt mandi sbb da ptg sgt masa smpai kt pandai 😅..

sy xngidam pon, dri awal mngandug smpai kndugan 6 bln asik morning sickness je. cume wktu mngandug ni sy suke mkan bnda manis2, pdhal sye xsuke mkanan manis2 pon. bile da bersalin, sy da xsuke balik mkanan manis2. agknye baby girl sy yg suke kot😂

2y ago

eh sama la kita. baby girl jugak.. tetiba nak makan benda2 manis, padahal sebelum ni x makan manis sgt

Fresh oren susu. Sepanjang hidup tak pernah order . Tak dapat sampai mimpi2. Lepas dapat dahh tak minta lagi. Bila minum rasa laa macam vitagen orange je lebih kurang. Hehe . First time pregnant so ni agaknya rasa ibu2 lain yg mengidam hehe.

yg sy paling, otw drive dari ofis balik rumah, tetiba teringin makan lemang. bukannya musim raya ke apa pun 😂 nasib baik ada kiosk lemang tokki kat area rawang haha dekat dgn rumah. kalo x, nak cari sampai ke bentong, mmg idok lerr

Sy punya ada. Pisang goreng kuah kicap cili. Tu hari2 pun takpe. N udang msk butter (chinese style) n honey walnut shrimp. Kbnyakan seafood je tekak ni. Ayam pun jemu tekak. Ikan x boleh telan lgsung.

saya pregnant ank ke 4. kali ni tak ada alahan tak ada mengidam boleh makan apa2 je mcm biasa. pelik juga saya 😅 tapi tetap bersyukur sbb dah pernah lalui dulu mengidam nak yg tu je yg lain taknak 🤣

kalini mengidam mcm tk byk bgthu suami , tp kadang2 mcm tetibe rezeki org bg , ibu ayah belanja , suami tetibe beli , padahal tk bgthu pun teringin , haahaha Alhamdulillah , Allah maha baik ,