Pengalaman mengidam

Hai ibu2,ada yg nak share pengalaman mengidam semasa pregnant tak?Just sharing with each others🥰

42 Balas

saya mengidam masakan kawan-kawan .. hahahaha .. kalau makan masakan rumah jadi mual .. mengidam kawan - kawan dtg ruma melepak 🤣🤣 alhamdulillah semua membe faham .. datang siap bawak makanan ..

Mcm sama je selera sy dgn sebelum pregnant😂. Cuma yg sy prsn psl bihun sup. Dulu sy suka mkn bihun sup daging. Skrg ni pula, lagi prefer order bihun sup ayam takmau daging.🤭😂 Tuu je la😄

Mengidam samyang, tapi bila dapat sikit je makannya. Banyak benda mengidam, tapi jenis esok lusa hilang dah mengidam tu. Tapi paling kerap mengidam burger malaysia. Dah dpt makan pun mengidam lagi 😁

2y ago

Pedas tu samyang,tak pedih perut ke sis? Sy makan pedas sikit jdi pedih ulu hati

sy first mngidam mau mkn kerang tp time tu taktau lgi tgh pregnant ...lpstu xda da mngidam bnda lain da slain maggi curry tp sy tak lyn btul mngidam maggi sbb xbaik kn utk kndungan.....☺️

jnis yg ble tgh hri tringin nak mkn mcm2.. ble hsband blek keje dye ajak peg cri, sye da x tringin dah.. jenis yg mngidam tyme2 tu jgak.. ble lme2 da x rse nk mkn dah

Saya tkde mengidam, tp perasan ada benda dulu fav skg tk mkn. Dulu suka mkn telur mata kuning cair. Skg tk mkn sbb rasa geli, wlwpun telur kuning tu dh masak, tk cair 😅

2y ago

takpeee,lagipun kalau makan telur tak masak penuh,tak elok utk pregnancy

Mengidam makanan yg pernah makan zaman kecik2 dulu. Mi sup kantin sekolah, air kelapa depan sekolah. Peniaga tu pun xtau dah ke mana 😅

Nak tanya all mommy yg mengidam ni. Betul kah kalau mengidam nak makan manis ni biasanya baby girl, kalau masam ialah boy?

2y ago

Tak pasti la,sy pun pregnant anak perempuan mmg nak makan manis je lagi2 aiskrim.Tapi sy mmg tak suka makanan masam dri sebelum pregnant lg

ada jugak mengidam tapi cakap ngan suami takmau dia beria mencari tapi kalau gi mana2 terjumpa baru beli hehe

Mcm2 sis.. mengidam random la.. ade hari rase nak mkn something yg dah lame x makan.. jenuh mencari nye😂