9 bulan dan sembelit

Hai ibu2, sya nak tnya, anak sya dah berumur 9 bulan. Dan kerap jgk najisnya mcm tanah liat... Kdg2 3 4 hri bru berak... Baru2 ni anak sya kena sembelit. Najisnya ketul2.. keluar pun seketul2.. lepas sembelit tu, sya jdi terlalu berhati2 dgn mknan dia.. sya cuma bgi buah naga dan susu shja.. sbb sya takut sembelit dia berulang... Hritu nyaris2 nak kena tahan wad.. huhuhu.. susu anak sya kurang minum, air kpsong pun dia taknak.. tapi mkn dia nak... Bila sya paksa anak minum air sbb org suruh bgi air bnyak2 kat anak, tapi anak tetap tak nak, smpai tersedak2... Mcm mna ye... Skrg sya cuma bgi susu ngan buah naga je kat anak.. huhuhuhu

2 Balas

cuba check makanan ape yg buatkan dia berak keras tu. baby saya carrot dan brokoli. air kosong tu cuba bagi yg sejuk. sedap ooo. then cuba bagi through syringe. kerap2 camtu. ibu pun kena tunjuk anak yg ibu pun suka minum air. goda2 la dia sikit. emmm sedapnye air.

1y ago

sejak situ dia kena sembelit.. skrg pun dia berak taknak sgt.. sya pening taktau nak bgi apa..

Tambahan: Berat anak 6kg, 9 bulan