Prefer beli 0-3bulan /0-6bulan

Hai ibu² sy nak tanya memandangkan sy mmng tiada pengalaman langsung bulan 11 nanti akan lahirkan bby sulung kami😍...ibu² prefer beli baju newborm 0-3bulan sahaja ke atau 0-6bulan terus?#SeriusTanya #Sharing_dong_Bund

19 Balas

kalau sy masa scan bby sy dh tau ank sy jenis kecik. so sy beli bju 0-3bulan . keluar2 2.6kg . bju tu boleh pkai smpai 7bulan 😂😂 masa check up 6bulan berat dia 6.8kg . tapi muat lagi pkai bju size tu 😅 ada gak baju yg 0-3bulan muat smpai skrg dh 8bulan lebih 😅 sy beli bju 0-3bulan 20helai. bagi sy , tak perlu dngar ckp org utk beli baju saiz besar sebab baby cepat besar bagai. dah tu waktu newborn kau nk ke tgk ank kau pkai baju geleber2.. nmpk selekeh tau tak. sory ter emosi. geram dgn org yg suruh beli baju besar2

3mo ago

ye betul sangat.. ank sy pun muntah2.. bnyk kali tukar baju. nasib sy jenis tak dngar ckp org suruh beli sikit je baju. sy buat kepala sy je. 😂 tpi masa tu sy rasa 20helai mcm bnyk. last2 dpt ank suka muntah, 20 baju tu sikit je. 😂

better beli je size newborn juga tkyah banyak beli 3 4 helai tapi baby ni kuat jelauk so kadang kerap tukar baju, then beli 0-3 jugak.. anak saya perempuan BMI semua normal, skrng dah 8 bulan still boleh pakai baju 0-3 bulan, it’s okay kalau rasa membazir beli je ikut yg mana mana awak suka tapi first time mom kan mesti nak anak nampak comel je, size 0-6 bgi saya terlalu besar nnt anak pakai macam baju pinjam 😆 untuk saya la kalau awak mampu beli je ikut peringkat takda baju kita shopping settle masalah hihihi.

beli je sikit2 sis. hehe. yg newborn sya beli dlm 3 helai🤭 sya beli 0-3 dlm 7helai mcm tu. clour unisex yg boleh bby girl dn boy pakai. yg 0-6 juga sya beli sikit dlm 5helai cmtu. nnti dh bersalin kta boleh shopping lg kan..heheh.. skrg ni smua ka hujung jri je sis. dlm pantang pun boleh je shopping.

Ikut berat scan baby sebelum bersalin. Saya 33w dah 2.5kg & baby lahir pun lebih 3kg. Pakai baju 0-3 tu 2 bulan je. Pulak tu anak saya lepas lahir tiap bulan naik sekilo sbb jenis semangat, 4 bulan dia dah muat size 6-12m. Skrg dia dah 7 bulan, baju2 dia semua dah 12m ke atas 🤣

Hi👋 First mom of 2 yrs old here. Saya beli 3 size hehe Newborn size - 5 helai 0-3 months - 6 helai 3-6 months - 7 helai Semua pakai. Then lepas bersalin dapat banyak hadiah baby clothes. Dah jimat takyah beli banyak. Hehe

ikut suka je ... xpi xpyh beli bnyk2 beli 4 /5 helai je yg 0-3 month ... bnyk akan dpt hadiah dri saudara mara , rakan2 smua ... and kalau blh beli size besar jgk kdg baby besar cepat tak boleh pakai 0-3 month dahh dlm 2 bulan baby ..

Kna tgk sizing.. kdg ada 0-6 besar sgt so x beli, klu beli pn tenggelam nti baby pkai, tp ada juga 0-6 cantik cutting yg mmg baby bru lahir boleh pkai.. kna pndai agak, jgn besar sgt jgn kecil sgt atau standby je dua2 jenis tu..

kalau saya newborn beli dalam 3-4pasang. 0-3 months beli dalam 4-5 pasang. 0-6 months beli je sikit sebab kadang cutting besar. along the way nanti baru beli lagi. tak perlu beli banyak² pun sebenarnya untuk awal² ni

0-6m pun ok. Anak saya lahir kecik je 2.8kg baju semua besar2 tapi bila sebulan dah 4kg, otw 2 bulan alhamdulillah baju dah tak nampak gelebeh. Baju size newborn pun masih boleh pakai skrg ni cuma ngam2 lah

klaw awak rasa nk anak awak pakai lama sikit beli la yg besar..yg stahun terus pun boleh..sya beli yg 6bulan sikit, setahun sikit..baby cepat besar..klaw beli yg 3bulan tu rasa rugi pulak..pakai sat ja