perasaan terganggu

Hai ibu2 sume. .pernah tak time preggy nyh mcm2 perasaan timbul. .kadang rasa marah. .kadang rasa happy. .kadang rasa nak menanggis. .mcm saya kerap rasa nak menggis tp xde punce dan sbb pun. .nti bila dah hilang prasaan tu terfikir balik aku nyh td dah nape. .huhuhu. .bila fikir2 balik nak gelakkan diri sendiri pun ada. .

26 Balas

Pernah tu masa first pregnant sy alami. Asik nangis pastu baru ase nk mrh. Saya asik menangis je. nk stabilkn emosi mmg suami kne bnyk main perasaan sabar Dan sokong kite. Tapi nak buat macam mana time tu keguguran sebab mmg x ley control emosi Dan stress. Jadi u kene jaga emosi OK.

Normal kot sis. Sy pun kadang tgok suami sy, sy rasa nak marah jea padahal dia tak ada buat apa2 salah pun. Sy jea yg lelebih, kdg2 kesian tgok suami bila sy terbuat muka, tertinggi suara dkt dia 😢 tp sebenarnya sy tak bermaksud nak buat mcm tu.

Sye pun.. Smlm nangis sbb suami.. Jelous dgn suami. Sbb dye dpat prgi thailand utk pmbentangan kajian.. Sdangkn kite kt umah je... Rse cm erghhhh stress kot.. Lst2 nangis x than sngt.. Jgn smpai sye ngidam nk pergi jln2 luar negara dah lah huhuu

5y ago

Adik ipar sblm nyh pernah ngidam nak jenjalan. .smpai dah branak x gi. .atas sbb2 tertntu. .

sm la kita ... xtau la mcmna nak ckp .. ht mudah je trasa dgn bnde kecik ..apa lg bila d tuduh mkin la jd hulk .. mmg trganggu prsaan .. baring salah bdiri salah .. adooiii ..

Hehe..sme lh kita sis smlm nk tdo tiba2 nk ngis sbb nk suami ade sblh fkir blik buat pe nk ngis sdgkn suami kja. Ps tu gelak sorg2

Sama laa , selalu terpikiaq macam tuhh 😂😂 last² pikiaq balik , aku nii tadi pasaipa ? Tiba² rasa macam nak gelak kuat² pon ada

5y ago

Kan. .mcm nak gelak kuat2 je bila sume dah okay. .😂😂

Samalah macam saya 😂 perasaan tu boleh betukar tukar sampai pening laki sbb tiba2 badmood lepas tu mood okay pula 😂

Ha ah 😂 time preggy nk melekat dgn husband je, ape2 je kalau die xlayan kite kjap dh start nangis 😂😂😂😂

Hehe sama la. Normal la tu time pregnant, berlaku perubahan hormin & emosi. Berterusan smpi habis pantang tau. Haha 😅😅

5y ago

Lau normal ok lah mcm tu. .cme mcm hairan kan. .tbe2 je. .xde angin xde ribut tahu2 sedih nak menggis. .hehe

Kena istighfar banyak2, Banyak anasir2 y Akan ganggu ibu preggy sbb emosi Kita dalam keadaan tidak stabil.