perut memulas

Hai ibu2 smua..rsa memulas dkt prut ada ka normal..rsa mau buang air besar tp bla p tndas skit sja yg kluar..normal ka 34w2d..tq yg sudi bgi pndangan..

2 Balas

Sebab kandungan sis dah masuk 3rd trimester, berkemungkinan bayi lahir pramatang tu ada (kita doakan tak ya). Sebab sakit perut dan rasa nak buang air besar tu salah satu tanda nak melahirkan dah tu. Cuma cepat atau lambat saja. Tengok kekerapan sakit perut tu macam mana. Kalau dah kerap sangat dan selang 5 minit tu boleh jadi kontraksi.

tanda2 juga tu...mase sy mcm tu juga sakit perut rase nk mmbuang...tp g tndas xda pun..rupanyer nk bersalin😅