perut rsa gatal

Rsa mau garu2 sja perut bila rsa gatal..normal ka mumy2 semua pernah rsa? 17week first baby...tq siapa yg sudi jwb..

6 Balas

Normal sis..saya sapu myk zaiton..x nak bg kering..boleh guna bio oil atau krim utk scretch mark..kalau gatal sgt..saya guna kain utk garu..bukan direct ngan kuku la..takut nanti berbekas parut garu tu..

Saya 25w kadang2 rasa gatal juga tapi xikut kan, garu sikit, lebihnya sapu2 jak.. takut berbekas... Kalau mahu garu, lebih baik pakai alas, jgn direct garu diperut..

nrmal la tu sis...jgn garu..nnt tggl parut..klu gtai buh bby oil kt prt..gosk lmbut2

ya normal puan, tpi jgn garu kuat sgt nanti akan tinggal parut

Normal, try beli bio oil d watson / guardian sapu sapu lembut

jangan garu sis. nnt stretch mark tu