talasemia dan anemia

hai ibu2 smua, kandungan sy skg dh mencecah 31week .smpai sekarang hb sy still low . dari 13 turun smpai 10.0 .dh mcm2 ubat mkn tetap turun dan susah nk naik .sy ada anemia dan talasemia .ada x ibu2 yg sama mcm sy? ada effect kt bby x?

1 Balas

Saya takda talasemia tp ada anemia masa mengandung. Hb drop sampai 7.2. Mungkin sebab tu anak saya lahir 2.4kg,warded 4 hari tidur bawah lampu sebab jaundis teruk. Tp sekarang anak saya membesar dgn sihat. Tak ada masalah apa2. Yg pnting sis ikut nasihat doc