Mengandung

Hai ibu2 semua..saya nak tanya..selamat ka kalau termengandung lagi selepas baru 3bulan beranak??..sebab saya baru beranak 3bulan lepas..dan saya dah disahkan mengandung lagi anak kedua...saya dan suami tak ambil apa2 langkah pencegahan mengandung..sebab itu saya boleh termengandung lagi..adakah selamat kalau mengandung lagi??..apa patut saya buat??..saya belum bagi tahu dekat suami yang saya mengandung lagi..tolong saya ibu2 semua..terima kasih yang sudi menjawab soalan saya..

22 Balas

Maaf sis, setiap kehamilan mmg ada risiko tersendiri. Baik jauh jarak mahupun jarak dekat. Bahagian dalaman seorang ibu kami disini tak berapa arif. Dr lebih tahu bab ini. Apa2 kena consult doktor dulu. Jaga diri puan. 🙂

Fuhhhhh mantappp. I wonder mcm mana u handle anak nanti. Emosi mmg out la, confirm. Kesian dgn anak first tu, at least 3 tahun bagi full attention kat dia, dlm mase sama awak pun nak heal jugak. Tp dah mcmni, hadap jelah …

Allah dik..awak pantang bape hari?knp xmerancang dlu?sebelum tu akk nk awak bersabar tenang ok .. relax...sekarang ni awak kena bgthu suami n AJK g klinik untuk jumpe dr okey..semoga dipermudahkan urusan awak dik

selamat ke? puan tahu jawapan. termengandung? mustahil. kalau dh bersama tu takde istilah ter. apa patut buat? jaga kandungan lah takkan bunuh anak sendiri kot. sorry kalau rasa kasar sbb childish sgt soalan

6mo ago

👍👍

Ada je kenalan saya.. Ok je ibu n anak xde masalah kesihatan.. baby 2nd pun full term.. cuma penat sikit la memg hsband mainkn peranan jaga anak sulung.. dia fokus anak no 2..

Dekatnya jarak anak you sis 🥲 semoga urusan awak nanti dipermudahkn ya. Tp, both of you wanted this pregnancy right since tak pakai protection?huhuhu so bukan termengandung lah tu

tiadanya istilah termengandung. benda da jadi, lepastu risau bgthu kat suami. just follow the flow. sila rujuk dengan doktor. doktor je boleh nilai tahap kesihatan sis.

sy nmpk post awak 2tahun yg lalu, kata mengandung 6bulan, skrg awk ckp mengandung anak kedua lepas beranak 3 bulan, anak awk 2thun lalu tu xde ke?

6mo ago

Tu pah nampak jugak post tu. Dua tahun lepas dan setahun lepas 😂

takde pilihan . follow the flow. buka buku pink, dptkan nasihat Dan penilaian Dr.

Kalau first normal and u ready okay je .