Scan Gender

Hai ibu² semua..saya ada buat detail scan masa 21w..doc kata baby boy..ada tak yang scan baby boy..tapi keluar baby girl? Ibu² rasa gambar ni betul ke baby boy? #firstbaby

Scan Gender
35 Balas

maaf lari topik sikit , cuma nak tanya kat kk pun ada detail scan ke? saya 2kali scan kat kk diorang cuma nak tengok keadaan baby dgn berat baby dgn ketuban semua tu jea. gender saya tak tau. skrng saya dah 36weeks dah, tapi saya still taktau baby saya gender apa. naluri saya kuat mengatakan anak saya gender boy , tapi saya tak mengharapkan sngt pun, apa yg tuhan bagi saya terima dgn rela hati. cuma nak scan kat swasta tu saya takda modal jea sebab kewangan husb saya tak brp nak elok sejak ii pkp nie. cuma bertanya jea kalau ada yg tahu?

boleh cuba tanya pada nurse/Dr nak scan.. mcm saya dapat nurse baik, dia tanya saya dah scan jantina ke, saya cakap dah try 2x tapi tak berjaya nampak, terus dia bg buku pada Dr untuk scan, dan pesan kat saya kalau Dr tanya dah scan dekat luar ke tak, jawab je tak, nanti Dr akan scan.. tapi baby tetap taknak tunjuk masa tu.. 😅

teringin jugak nk buat detail scan ni...tp dgn keadaan buat masa skrg xpela..scan kat KK baby xmo beri kerjasama..skrg dh 33weeks masih xnmpk jantina..dokte kk siap ckp nk bg kejutan tu...xpela lelaki ke perempuan ke jjy sihat dipermudahkan segala urusan bln depan..

2y ago

amin...

blh Cuba tnya doc kt kk. tp atas nasib la nampak atau x sebab dia guna scanner biasa je kan. biasanya kalau dah nampak boy tu mmg boy dah tu. sbb boy sng nampak. sy masa scan kt klinik swasta, doc pn dgn confident nya cakap boy sbb dah terang2 nampak bibird dia😅

2y ago

sy kk xpernah scan pulak sejak dari buka buku..mmg scan kt swasta je..nk senang kena beli baju unisex la kan..😅

Hai selamat pagi,saya scan di hospital kerajaan nampak Baby girl kali ke 2 buat detail scan klinik swasta nampak Baby boy.. saya rasa was2 jantina anak saya x perlu boy atau girl janji anak saya keluar sihat beli baju unisex lah... ☺

Ini mcm terlalu jelas baby boy. Sy scan masa 15-16w nmpk boy, detail scan masa berapa wks entah nmpk boy juga. Cuma dh hujung hujung tu doktor ckp mcm girl tp sy confident anak keluar boy. Lahir lahir mmg betul boy 😆

2y ago

wahhh..ye ke sis..sy pun berharap boy juga..harap² betul la..tp kalau girl pun syukur juga..

adik ipar sye...scan dr 4bulan doc kata bby boy...die excitedla..sbb ank 1st girl...tp bile msuk 7bln scan...doc tetiba kata girl... xcaya juga mse tu...n bile lahir mmg girl

sy dekat kk ade buat detail scan 28week.. sy tnya ade tak nmpk gender..kalau ade nmpk mmg die akan bgth kita.. kdg kalau tak tnya tapi nmpk sgt pon doc sndri akn bgth kita

saya scan boy..tapi besar perut orang kata girl..🤣semoga anak kita semua lahir sihat hendaknya..

ahahaha tak berani nk kata..saya scan kat swasta nmpk girl..msk kdungan 7 bln,scan dekat KKIA nmpk boy..