baby high need/demand

Hai ibu2 semua..kat sini ada x anak ibu2 yg jenis high need/demand ni..share la sikit pengalaman ibu2..

9 Balas

Ank sy xda.. Tp ank sedara.. Kebaikan maybe utk 10% bg sy, yg negatif byk.. Demand byk mksd tp klo utk pdai memilih brgan or kwn its good.. Tp klo demand dr segi utk belagak, its not okay.. Lama2 jd xsopan.. Pgalaman sy, bila ajar jd demand, hormat org tua, dgr pendapat, rajin, bdikari, tu xpa.. Tp klo ajar demand brg mahal2, mnunjuk, mrh2 tanpa sebab, buli.. Tu alamat mgajar ank jln yg slah.. Sbb ank sdra sy dh besar, umur dh 20..apa yg jd kesan demand, ank sedara xrti bt kerja wlpn laki. Balik sekadar lepak dlm bilik.. X respect sedara dtg klo balik, nak apa mudah dpt.. Yg lg teruk ada mslh sosial.. Kak ipar seorang lecture uni kt kl, abg pula pgawai tentera tertinggi dlm kem..nk compare ank sedara yg lain, yg kcik2 dh diajar susah, bdikari lebih baik dr dmanjakan.. Ramai ja parents manjakan ank skrg ni.. Effect msa depan susah nk jangka kan..

1y ago

Haha sis salah paham ni..