alahan gatal2 1badan

hai ibu2 semua..ada x kt sini yg sama mcm saya sejak preg menjadi2 gatal2 1bdn..bukan nk merungut,tpi asalnya bdn,tgn,kaki cntik licin kulitnya,tpi sekarang dh penuh peta 1dunia kt bdn..saya gatal jadi parut hitam..smpai naik malu bila tgok diri sendiri..kulit suami lagi cntik bersih dari kulit kita..bila nurse nk check pun naik segan..sbb die akn selak tgok kaki bengkak ke x..tpi bila dh mengaru sedap xingt dunia😜

4 Balas

saya pun sama, naik gegata masa berpantang. first postpartum, teruk. satu badan gatal tapi postpartum kali kedua cuma naik kat kawasan dada je. kali pertama tu makan ubat selsema yang mengantuk tapi kali kedua makan ubat selsema yang tak mengantuk

alahan gatal yehhh x bole bawa bincang ...peluh sikit 1 bdn mcm kena gigit semut gatal nya selagi x garuk smpai kulit bekupas selagi tu x duduk diam ...kdng" smpai nak nangis sbb gatal sngt ...huhuhu sabar la mommy #38 minggu 5 hari

Jangan garu, nanti berparut. Bgtau lah doktor pasal ni. Saya setakat jarang rasa gatal , so, bila kena letak minyak kelapa dara je. alhamdulillah serasi dgn saya.

Saya preggy kalini alahan gatal jugak. Dekat kaki berparut macam ape jee hhahaha. Nie dah bersalin gatal tu hilang & parut pun makin recover. 😁