Cara bancuh susu karihome step 2

Hai ibu2 semua. Sy nak tanya macam mana ya nak bancuh karihome step 2? Sy dah tengok pd kotak 7scoop susu = 210 air. Soalan sy kt sini macam mana ya nak kurang kan scoop susu? Contoh untuk bancuh bawah drpd 210air tu? Anak sy xminum byk sangat susu. Paling2 4oz / 5oz. Macam mn nak kira sukatan yg betul? Nak bahagi macam mn? Sy dah tanya farmasi tp diorang macam xsure je bgtahu. Sy confused. Harap ibu2 semua dapat membantu sy. Sy firstmom xde pengalaman.

1 Balas

210ml ÷ 7scoop = 30 so 1 scoop 30ml air 1oz = 30ml so 1 scoop 1 oz la