tukar susu

Hai ibu2 semua. Sy ada persoalan. Anak sy baru masuk 1 tahun dan baru boleh mula berjalan. Sekarang ni dia alami cirit-birit, tetapi tidak ada muntah dan selera makan pun masih okey. Kalau istilah orang dulu mereka panggil baby nk 'ringan badan'. Baby cirit-birit sbb nak boleh berjalan. Ada yang suggest untk saya tukar susu. Sekarang baby sy minum dutch baby. Dan kalau perlu tukar susu, susu apa yg terbaik ye. Terima kasih kpd yang sudi jwb.

40 Balas

anak sya pun mcam tuu sbab unur mau masuk 1tahun dlm hritu muntah cirit-birit demam apa smua bwa jumpa dokt ckap ank nk bsar , smpai tukar susu fenleaf skrg oke da 😅 bjalan jalan smbil pgang dinding 🤩

Selalu anak setahun mmg org tukar susu sis..dugro fruit n veg...anak sy minum tu..hari2 poo poo...x mkn sayur n buah..dlm susu ada so x risau sgt..berat pn naik cantik je

3y ago

boleh try ni

Hye..mungkin juga tak tahan jenis sus..boleh try enfalac, snow, ..tapi better go for sample dlu..takla mbazir kan..boleh go through website brand2 tersebut untuk request sample susu😍

2y ago

free

Sama mcm anak sya skrng ni.. umo bru nk masuk 1 thn.. dlu sy guna susu dupro.. ni da besar tkar dupro 6-36 month.. 2 3 ari mnum cirit plak.. ank aktif mcm biasa. Adakah susu tu xsesuai nga dia

2y ago

anak saya MCM ni..saya ada tanya Dr..Dr ckp nak beralih bulan..anak saya pun cirit..tanya Dr ..Dr ckp bukan Sebb susu..kalau Sebb susu dh lama reject kalau anak minum susu tu dh lama..saya cuba tukar susu tapi kembung.xsesuai.pakai susu lama ok dh..cuma on off cirit...saya selalu bagi ors kt anak supaya xhidrasi

sis ada tngok gg dia ke , kalau tumbuh gg pon anak cirit birit juga,sama mcm anak Sy skg dia tumbuh gg sekali dua dekat letak gg taring tu , makan susah ,tapi akitif,

tukat ke lactogen .. susu tu panas .. mana tau ngam dgn perut dia .. bnyak budak x sesuai susu dutchlady tu sbb manis sgt .. kalau x pon kurangkan sukatan susu tu ..

saya ade soalan ...macam mner nak bg ank sya mkn...sbb lngsung tk nk mkn hnye ssu bdn n formula je..puas dh sya suapkn mkn...hbis dye mnthkn....ade sama ke mcm sya

8mo ago

Anak sis umur berapa? Samalah anak saya pun tak nak makan sangat. Minum susu je nak.

Mamil sis satu2nya susu yg bgus utk sistem penghadaman..ank sy mmg x ssuai dutch baby, cirit birit juga..tukar Mamil sgt2 ok & xprnh ade mslh shingga kini..

4y ago

Anak pertama sy mula2 bg susu letrogen bila lama2 xda sesuai tp bila sy tukar susu dutch baby sesuai sgt...tahi pon warna kuning bererti ia sesuai dgn anak sy..

Klu dia masih cirit birit. Bgs sis bg dia susu khas utk baby cirit birit mcm isomil. Lps cirit dia ok bg la dia susu lain.

at first Sy fikir sbb susu...sbb cirit birit...rupenya..x..hahahahha sbb mmg nak ringan bdn nak jln....skrang jln laju....