Baby 1y3m minum fernleaf fullcream cirit birit

Hye mom's.. Sy baru tukar kan susu anak sy dari Dutch baby 6 ke 18bulan kpd susu fearleaf fullcream, dah dua hari tukar tapi sy tgk dia kerap berak, tu tanda nya susu fullcream tak serasi dgn dia ke? Atau sy kena tukar kpd susu yg biasa dia minum je?..

3 Balas

Rasa tak sesuai tu,kena cari susu yg sesuai utk ank...mcm kes ank saya selepas setahun tukar susu ank,sbelum nie minum dutch baby mmg ok,tak dak nk sembelit atau cirit,serasi dgn ank, bila ank cukup umur setahun ja saya first tukar susu mmg cuba fernleaf(cirit dgn ruam habis leher badan), tukar pula ke dutch lady123 sembelit,tukar lagi lactrogrow sembelit,tukar dugro fruit & veg..alhamdulillah serasi..mom kena cuba yg mana sesuai ,setiap baby tak sama

kalo cirit birit or sembelit tu tanda tak rasi. kalo najis dia macam biasa half2 tu means perut dia ok

Tak serasi