Makan ubat sebelum minum air gula

Hai ibu2 semua. Saya nak tanya, kalau nak minum air gula kan kena puasa hari sebelum tu. Jadinya pagi sebelum g klinik tu kita boleh makan ubat (iberet) macam biasa tak? #ingintahu #pleasehelp

8 Balas

sy pon makan iberet jugak. biasanya sy dinner 6.30pm then 2 jam lepas tu makan vitamin iberet. then start pukul 9 sy puasa sampai settle minum air gula. puasa yg memang betul2 puasa, tak minum air, tak makan, tak ambik vitamin apa2. sebab tersangkut gdm, tiap kali buat bsp, macam tu sy buat.

kk kat sy tak bagi langsung minum air. vitamin apatah lagi. memang betul2 puasa. lepas settle urusan minum air gula baru boleh minum air. setiap kk lain2, jangan kerja nak komen kat post orang, bodohkan orang yg bertanya tu je. dah jadi mak pon mulut puaka lagi.

mcm sy dulu, makan je ubat pagi tu sebelum amik darah.. asalkan amik ubt dgn air masak.. lg lah sy ada gastrik.. dh lah puasa dr jam 10 mlm.. esokkan nya boleh sentuh makanan semula kol 10.30 pg.. blk klinik langsung ngidap gastrik + migrain..

saya makan iberet malam sblm jam 10 tu. esok tu pula saya selesa tak minum air langsung, mcm betul puasa spy result accurate. Insya Allah

Klu kat saye puasa strt 10 mlm hingga selesai minum air gula tp minum air dan ubt bole kcuali mknan yg tk bole mkn

2y ago

Ada kk yg tak bagi minum air langsung ye *tanpa nama* 😌

balik lepas minum air gula dan ambik darah kedua baru makan ubat ya

2y ago

betul. saya lepas ambil darah kedua baru minum air

balik dari klinik baru makan ubat ya mommy

balik klinik baru mkn ubat