Adakah perlu perut jatuh

Hai ibu2, saya due 29/9 ni. Tapi rasa perut masih tinggi dan belum jatuh/turun macam orang selalu kata. Adakah memang perlu perut untuk jatuh bagi menandakan dah nak dekat bersalin? Atau pun tak semestinya ya?

2 Balas

Hi jawapan nya adalah tidak. Masa saya bersalin semua orang cakap perut saya tak turun lagi lambat lagi bersalin tapi hakikat nya baby dah masuk jalan dan saya bersalin dengan perut yang masih orang cakap dekat atas. So different body different experience. Jangan stress ye.

9mo ago

Faham. Lain badan lain processnya ya. Baik terima kasih sis ☺️

Tak perlu