39weeks air ketuban leaking

Hai ibu2 pagi tadi ayaq ketuban laju trun pukul 2:30 pagi , terus mai pac untuk cek laluan baru 2cm , ibu2 yg ada pengalaman agak2 amek masa tak nk bersalin , doc cakap kalau rini xbersalin esok masuk ubat paksa beranak , skrg air ketuban keja penuh kat pad skli darah sat2 tukar , kalau bole xmau induce takut 😩😩😩😩

2 Balas

Saya dulu air ketuban leaking 37 weeks. Pergi hospital 9 malam, dah ada bukaan 4cm. Terus admit labour room. Esok 8 pagi doktor check baru 6cm. Disebabkan saya tak rasa sakit contraction dan opening poor progress, doktor decided untuk induce via drip. Start induce baru rasa contraction dan alhamdulillah selamat bersalin hari tu jugak jam 1.33pm. InshaAllah semoga dipermudahkan urusan awak 🌹Awak buat jalan itik atau berjalan satu wad bagi laluan cepat terbuka.

Biase kalau dah ketuban leaking, doc akan induce . Tak blh tunggu lama2 takut jangkitan kuman.