Botol susu

Hai ibu2 naK tnya jenama botol susu ap sesuai untuk baby.. ??

7 Balas

beli ikut kesesuaian umur bayi. bergantung pada baby jugak suka puting yg mana ada jenis latex yg warna kuning ada yg jenis silikon warna jernih. ada yg sesuai wide neck ada yg slim neck, kalau plastik cari yg jenis ppsu. cuba dulu brand yg murah2 & senang nak cari. kdg2 brand mahal pun kalau anak tolak x jadi jgk.

ikut umur bayi. Saya pilih anti colic, ringan & selamat untuk anak. Puting wide neck. Sebelum beli saya buat survey dulu. Dan pilih ciri2 yg terbaik. Beli satu je pun sbb belum tahu menyusu badan atau macamana. 😁

Semua jenama botol susu yg ada di pasaran tu sesuai untuk baby. Contoh, avent, tomme tippie, hagen, etc. Cuma kena tgk keserasian baby dgn botol susu tu je la.. Kena try n error juga.

any kind of bb bottle tu mmg sesuai.. yg mahal ke murah ke.. tgok pd bb tu nk minum tak guna buting botol tu.. x pyhlh ikut org nl beli brand mahal kalau x mampu.. yg penting bb kenyang..

try n error yg pentng bebas BPA

kene try and error

Avent